Jak jsme přivezli Mexiko do Prahy

Na samém začátku Las Adelitas byl šéfkuchař Rodrigo. Nejdříve se houževnatě snažil prosadit tradiční mexické chutě v několik restauracích v Praze. V žádné mu ale nedovolili připravovat pokrmy podle tradičních receptur. Vždy byl nucen držet se komerční a mainstreamové úpravy mexických pokrmů. A tak se Rodrigo po dvou letech rozhodl opustit sociální jistoty a následoval pravověrné mexické srdce (a také svou nedočkavou pánvičku) na volnou nohu.


Rodí se Las Adelitas Delivery

Rodrigo se svým kamarádem Patriciem založili Las Adelitas Delivery - amatérskou donáškovou službu pravého mexického jídla. Autentická jídla tehdy vařil Rodrigo u sebe doma a osobně je s Patriciem dováželi zájemcům domů i do kanceláří, a to metrem nebo tramvají.
Tradiční a do té doby Čechům neznámé tacos a další mexické pokrmy vozili nejprve svým přátelům a známým.

Žádné začátky nebývají snadné, ale stále narůstající zájem o jejich skvělé jídlo, nakonec oba přesvědčil, že asi nezůstanou navěky jen u amatérské
donáškové služby. Za osmnáct měsíců existence Las Adelitas Delivery totiž dovezli milovníkům autentické mexické kuchyně stovky
burritos, quesadillas a tacos.
 A hlad po mexické kuchyni v Praze neustával, jejich mailbox byl pořád plný objednávek.
Vždyť do té doby, i přes mnohé pokusy, v Praze nevznikla žádná opravdová a autentická mexická restaurace.



Las Adelitas rodina se rozrůstá

A tak v létě roku 2008 Rodrigo s Patriciem přibrali další společníky - Fernando pomohl s expanzí donáškové služby na plnohodnotnou mexickou restauraci, David vytvářel vizuální koncept prvního čistě mexického podniku v Praze. Po pár měsících se k úvodní čtveřici přidal i dnešní šéfkuchař Luis. Právě jeho a Rodrigovo umění je dnes důležitou esencí kuchyně Las Adelitas.

Po měsících plánování, bourání, stavění a piplání tak konečně vznikla první opravdu mexická restaurace v Praze.
Las Adelitas v Americké ulici přivítala prvního hosta v říjnu 2009.

 

Poznejte tým Las Adelitas