5 zajímavostí, které jste o Las Adelitas nevěděli

Datum zveřejnění: 14. 5. 2015

Kategorie: Las Adelitas

1. Mexické jídlo odmítali kvůli ceně

Rodrigo původně vařil v několika restauracích v Praze. Všude se snažil inovovat jídelníček a vařit mexické jídlo tak, jak mělo vypadat a chutnat. Nikdy se ale nesetkal s pochopením majitelů a vždy se musel spokojit s původní variací na Mexiko. Ingredience totiž byly velmi drahé a drahého jídla by se prý zákazníci lekli. Nezalekli se jí ale Rodrigo s Patriciem, kteří byli věrni autenticky mexickým pokrmům, a postupně si začali plnit sen o nefalšované mexické restauraci v Praze.

2. Las Adelitas Delivery vzniklo díky zbytkům

5. května v roce 2007 připravovali Patricio a Rodrigo párty. Ten den se slaví v Mexiku svátek zvaný 5 de Mayo. Po vydařené párty ale zjistili, že to trochu přehnali s jídlem a spousta toho zbyla. Co s tím? Rozhodli se, že další den doplní chybějící chutě a pozvou přátele. Jejich plány narušil ale pracovní den - spousta přátel odpověděla, že bohužel nemohou, protože jsou v práci nebo mají jiné povinnosti. Ale jejich jídlo by si moc rádi dali, třeba přímo v kanceláři. Patricio a Rodrigo tedy začali pomalu spřádat plány na donáškovou službu mexického jídla.

3. První tacos z Las Adelitas jely tramvají

Jen si to představte. Jdete po ulici a najednou dostanete chuť třeba na tacos al pastor. Co s tím? Dnes zajdete do Americké, na Malé náměstí nebo do Lucemburské. Ale tehdy? Mohli jste napsat zprávu Rodrigovi nebo Patriciovi, a nebo přijít k nim domů a dát si tacos na jejich terase. V té době to ale byla skoro unikátní služba a zcela určitě naprosto jedinečný chuťový zážitek. V první fázi vozil Patricio jídlo svým zákazníkům maximálně 2x denně. A pro rozvážku využíval městskou hromadnou dopravu.

4. Základna pro schůze byla v La Casa Blu

Nápad na restauraci nosili Patricio a Rodrigo v hlavách zhruba dva roky. Trávili spolu spoustu času, některé týdny se scházeli i denně. Hlavně v La Casa Blu, kde potkali třetího společníka - Fernanda.

5. Kachlová výzdoba vás vezme na procházku po Mexiku

Při přípravě interiéru si dali pánové obzvláště záležet. Když si jdete dát mexické jídlo a pití, měl by na vás dýchnout duch toho pravého Mexika. V interiérech Las Adelitas dominuje kachlová výzdoba s motivem barevného květu. Kachlová výzdoba s živými vzory je jedním z hlavních prvků užívaných v mexické architektuře. Kachle, které v restauracích najdete, samozřejmě pochází z Mexika. Samotný motiv květu se stal logem Las Adelitas.

Mohlo by vás také zajímat:

Co znamenají Las Adelitas