blur2
Las Adelitas - Rodrigo Flores

Rodrigo Flores

„Sám tomu skoro nevěřím, ale v České republice jsem už 9 let. Původně jsem přijel z Mexiko City jen navštívit kamaráda, ale očarovala mě zdejší architektura, jídlo, lidé a vůbec celá kultura. A proto jsem tu zůstal i navzdory mým výhradám ke zdejšímu podnebí. Mám to tady moc rád, ale trochu mi chybí nekonečné měsíce plné tepla a slunce. Jídlo je mojí vášní, především to mexické, jehož slávu jsem se rozhodl v Česku (doufám) s úspěchem šířit. Las Adelitas jsou jako moje dítě. Když jsme začínali, tak jsem trávil veškerý čas u plotny a i dnes v Las Adelitas figuruji jako Executive Chef - tedy šéfkuchař restaurace na Malém náměstí. A pokud se účastníme gastro eventů (korzo Krymská, Český pivní festival, Zažít Vinohrady jinak), pravděpodobně vám jídlo naservíruji já osobně. A co mám sám na talíři nejraději? Mořské plody a omáčku mole.“


Las Adelitas - Patricio Ibarguengoitia

Patricio Ibargüengoitia

Z celé čtveřice žiji v Čechách nejdéle - už 10 let. Jestli mě potkáte, určitě si se mnou popovídejte česky, myslím, že se s vámi domluvím obstojně. Nejradši jsem venku na čerstvém vzduchu, ale v Praze bývá často zataženo, takže jsem za své útočiště v Las Adelitas moc rád. Obě restaurace se snažím neustále vylepšovat a posouvat kupředu. Hledám nové nápady, spolupodílím se na administrativě a zajišťuji nezbytnou údržbu a vylepšováky v restauracích. Moje pozice se oficiálně jmenuje Director of Operations a nejčastěji mě můžete potkat v restauraci na Malém náměstí. Inspiraci ke své práci čerpám doma v Mexiku u rodiny ve městě Pachuca, kam jezdím dobít energii a nápady zhruba jednou za rok.“


Las Adelitas - Fernando Larios

Fernando Larios

„Pocházím z Tijuany a v Čechách se mi nejvíc stýská po rodině a po moři. Žiji tu totiž už 7 let, ale česky bychom se spolu moc nedomluvili. Leda bychom hovořili výhradně o potravinách. Ačkoliv jsem vystudoval stavařinu na Polytechnické Univerzitě v Kalifornii, s chutí jsem se ponořil se svými mexickými přáteli do víru gastronomie v Praze. V Las Adelitas trávím skoro všechen svůj volný čas. Je to můj druhý domov. A jakou mám oficiální funkci? Jsem něco jako finanční ředitel a také se spolupodílím na administrativě, moje oficiální pozice zní Director of Administration and Management. Návštěvy Mexika využívám nejen ke shledání s rodinou a přáteli, ale také ke hledání nových distributorů a partnerství pro naši nabídku v Las Adelitas.

A co dělám, když nepracuji? Obdivuji krásy Prahy a jezdím rád na výlety na české hrady a zámky.“


Las Adelitas - David Zamorano

David Zamorano

Nejdřív jsem se nemohl rozhodnout, na které straně Atlantického oceánu zůstanu. Nakonec zvítězila Evropa a před devíti lety jsem se usadil v Praze, která mě tehdy od první chvíle naprosto fascinovala. Vážím si, že tu není takový chaos a smog, jako v mém rodném Mexico City. Mimo Las Adelitas, kde mám na starosti především marketing a prezentaci značky, se věnuji hlavně filmu a animaci. Snažím se rozvíjet svou kreativitu, vždyť do České republiky jsem původně přijel studovat film. Mojí další srdeční záležitostí je americký fotbal, kterému se snažím aktivně věnovat i v Praze. A po čem se mi nejvíc stýská? Kromě některých exotických druhů ovoce je to hlavně rodina. Do Mexika podnikám delší několikatýdenní cestu jednou za 1–2 roky. Nejvíce času trávím v našich kancelářích v ulici Americká, potkat mě však můžete i ve všech restauracích.“


Las Adelitas - Luis Arronte

Luis Arronte

V Las Adelitas působím jako Head Chef kuchyně v restauraci Americká. Mimo to mám na starosti i catering, vymýšlení týdenního menu a speciálních menu pro naše eventy. Nejraději vařím pokrmy, které na sebe nechají dlouho čekat. Mojí parketou je pomalé vaření z několika jednoduchých a kvalitních ingrediencí. Jedna z věcí, které mám na České republice nejraději, je míra odpovědnosti sám za sebe. Mé štěstí je jen v mých rukách. A vůbec mi nevadí, že mě to stojí spoustu námahy. U nás v Mexiku to takhle nefunguje. A i když mi není sympatický všudy přítomný český negativismus, po Mexiku se mi v průběhu roku moc nestýská. Jednou za rok se vypravím navštívit rodinu do města Puebla a procestovat doposud neznámé kouty rodné země, kde také hledám nové chutě a kombinace, které poté zkouším i v Las Adelitas.“

Chcete s námi pracovat?

Buďme přáteli a zůstaňme ve spojení


Na těchto stránkách používáme subory cookies, abychom Vám zajistili co nejlepší zážitek při návštěvě. Dalším užíváním našich webových stránek vyjadřujete souhlas s umístěním souborů cookies ve vašem počítači.
Zablokování některých cookies může snížit funkčnost těchto stránek. Nastavení můžete kdykoliv změnit v nastavení vašeho prohlížeče.